Shijoni bakllavanë me çokollatë, një ndryshim i këndshëm në një ëmbëlsirë klasike, të pasuruar me arrat më të mira dhe frutat e thata nga Palma!
Ëmbëlsirë
Bakllavë me çokollatë
Perberesit
• 1 pako me pete filo
• 1 filxhan gjalpë i shkrirë
• 1 filxhan arra Palma, të grira
• 1 filxhan lajthi Palma, të grira
• 1/4 filxhan sheqer
• 1 lugë çaji kanellë
• 1 gotë ujë
• 1 filxhan sheqer
• 1/2 filxhan copëza çokollate të zezë
Pergatitja
1. Ngrohni furrën tuaj në 350°F (175°C). Përgatisni një tepsi duke e lyer me pak gjalpë.
2. Në një tas bashkojmë arrat dhe lajthitë Palma, sheqerin dhe kanellën.
3. Hapni petet e gatshme. Mbulojeni me një copë të lagur që të mos thahet.
4. Vendosni një pete në tepsi. Lyejeni me gjalpë të shkrirë. Përsëriteni me rreth 8 petë.
5. Përhapeni një shtresë të përzierjes së arrave mbi pete. Spërkatni disa copa çokollatë.
6. Shtroni katër petë të tjera filo sipër, me gjalpë midis secilës. Përsëritni shtresat e arrave dhe çokollatës.
7. Përfundoni me 8 shtresa pete filo, duke e lyer secilën me gjalpë.
8. Pritini bakllavanë në format e dëshiruara, më pas piqini për rreth 50 minuta.
9. Gjatë pjekjes bëni shurupin. Zieni ujin dhe sheqerin derisa sheqeri të tretet. Ziejini për rreth 20 minuta.
10. Hedhim shurupin mbi bakllavanë e nxehtë. Lëreni të ftohet plotësisht përpara se ta shërbeni.